Hrvatski radio

Radio Pula

U Japanu proglašen Dan 2Cellos!

21.01.2015.

14:28

Autor: Jasna Zrinščak Šebelić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na četvrti rođendan sastava 2Cellos su u Japanu dobili nesvakidašnji dar - svoj dan! 20. siječanj proglašen je Danom 2Cellos. Na vrhu Tokyo Towera Luki i Stjepanu uručen je certifikat o proglašenju 2Cellos dana, što je bila i savršena prilika da se odlično provedu sa svojim obožavateljima.

Naime, točno na taj dan prije četiri godine, 20. siječnja 2011. 2Cellos su na YouTubeu objavili spot za pjesmu Michaela Jacksona 'Smooth Criminal'. Ubrzo su osvojili milijune obožavatelja, a time i započeli uspješnu svjetsku karijeru.

Nedugo nakon objave tog spota 2Cellos su i u Japanu stekli iznimno velik broj fanova. Posljednji je album prodan u zlatnoj naknadi, što ih je uvrstilo među najuspješnije strane glazbenike u Japanu. Danas će biti objavljeni prvi primjerci posebnog izdanja novog albuma 'Celloverse' za japansko tržište, dok će u ostatku svijeta novi album izići 27. siječnja 2015.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.