Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli koncert Simfonijskog orkestra iz Osla

24.05.2015.

10:39

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Simfonijski orkestar iz Osla održat će večeras koncert na pulskome Kaštelu. Na programu su djela Šostakoviča, Čajkovskog, Brahmsa, Sibeliusa i Okmace, a uz norveške goste nastupit će i istarski glazbenici.

Mađarski ples broj 5 Johanesa Brahmsa, Valcer iz baleta Trnoružica Petra Iliča Čajkovskog te Svečana uvertira Dimitrija Šostakoviča, dio je atraktivnog programa koji će na pulskome Kaštelu izvesti jedan od najvećih norveških simfonijskih orkestara. Jadranska turneja, koja obuhvaća gostovanja u Rijeci, Opatiji i Puli, njihovo je premijerno predstavljanje hrvatskoj publici. Riječ je o sastavu koji djeluje od 1927. godine i ima devedesetak članova. Njihov program obuhvaća širok spektar glazbenih stilova, a pri izboru repertoara osnovni je kriterij kvaliteta skladbi te izazov koji izvedba postavlja pred članove. Gotovo svaki koncert sadržava barem jedno solističko djelo, s namjerom da se mladim glazbenicima pruži mogućnost za stjecanje iskustva.

Na večerašnjem koncertu uz Simfonijski orkestar iz Osla i maestra Jana Ola Amundsena, nastupit će i pulski glazbenici, udaraljkaš Vedran Vojnić te kontrabasist Sandro Peročević koji će uz norvešku flautisticu Karinu Amundsen izvesti djelo našega skladatelja Branka Okmace. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.