Hrvatski radio

Radio Pula

20:15 / 18.12.2015.

Autor: Džana Banić

U Puli otvorena izložba 'Tržnica trbuh grada'

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj galeriji C8 Arheološkog muzeja Istre otvorena izložba 'Tržnica trbuh grada'. Nastala je u suradnji Etnografskog muzeja Istre i riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja a autorski je potpisuju etnologinje Tanja Kocković Zaborski i Ivana Šarić Žic.

Izložba je nastala kao prirodni nastavak ovogodišnje teme manifestacije 'Pazi što jedeš' a bavi se fenomenom tržnice, u ovom slučaju pulske i riječke, kao mjestom okupljanja i trgovine ali i mjestom na kojem stranac može puno doznati o gradu koji je posjetio, kaže jedna od autorica izložbe Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre.

Tržnice su bilo grada, dinamične su i prate sve gospodarske i socijalne promjene, ističe Ivana Šarić Žic iz riječkog i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

'Tržnica trbuh grada' je interaktivni postav koji dočarava ambijent i atmosferu tržnice, podsjeća na neka prošla vremena ali i nastoji pridonijeti rastućem trendu konzumiranja ekološke hrane u isto takvoj ambalaži. Koncipirana je kao putujuća izložba a njena prva sljedeća stanica je riječki Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Puljani je mogu besplatno razgledati do 24. siječnja.

Više možete poslušati u nastavku.