Hrvatski radio

Radio Pula

U tijeku natječaj Rovinj Photodays 2021

16.01.2021.

07:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: - / -

Četrnaesta edicija Rovinj Photodaysa u 2021. godini otvorena je velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu međunarodnu fotografsku scenu pod nazivom "International Competition of Contemporary Photography - 14th Rovinj Photodays 2020".

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com

Zbog  situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, 13. i 14. edicija Rovinj Photodays festivala tijekom 2020. i 2021. godine održavaju se isključivo provedbom online godišnjeg natječaja te popratnih video i online predstavljanja finalista tijekom jeseni u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te kod partnera festivala.
 
Natječaj za 2021. godinu traje do 31. ožujka. 
 
NAGRADE:

1. Prezentacija svih radova finalista s pripadajućim izjavama autora na službenoj web stranici
2. Video prezentacija svih radova finalista na zajedničkoj izložbi koncem listopada 2021. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (muzej-nositelj programa Rijeka EPK 2020 )
3. Svi nominirani radovi sa završne izložbe finalista u digitalnoj formi ostaju u stalnom fundusu muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci
4. Pisane diplome / priznanja dobivaju svi pobjednici i finalisti završne izložbe
5. Svim finalistima pripada službeni katalog završne izložbe u digitalnoj formi
6. Svi pobjednici po kategorijama dobivaju besplatan smještaj na bazi polupansiona u hotelskom naselju Amarin**** za dvije osobe u Rovinju na završnici festivala u svibnju 2022.
7. Po odabiru glavnog selektora jedan će pobjednički rad biti izložen u Galeriji Photon u Beču

 

GRAND PRIX
1. Novčani iznos od 2.000 Eura
2. Samostalna izložba s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2022. godine u Rovinju
3. Besplatan smještaj na bazi polupansiona u hotelskom naselju Amarin za vrijeme boravka u Rovinju 2022.
4. Samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci tijekom jeseni 2022. godine
5. Posebna pozicioniranost u fundusu muzeja gdje rad ostaje na skrb kustosa u digitalnoj ili otisnutoj formi (po izboru autora)
6. Priznanje/ plaketu: Grand Prix Photodays 2021

 

PRAVILA PRIJAVE:

1. Prijavljuje se fotografije ili serije fotografija nastale u posljednje dvije godine

2. Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku.

3. Za sudjelovanje se plaća kotizacija od 15 EUR / 17 USD / 110 HRK

4. Jedna kotizacija pokriva ukupno 3 prijave

Sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u šest kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo i Portret

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje ocjenjivačkom sudu koji, kao i svake godine, čine renomirani stručnjaci: Hrvoje Slovenc, vizualni umjetnik (HR/NY), Sabina Salomon, kustosica u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (HR) te predsjednik žirija Dejan Sluga, upravitelj, direktor programa i kustos Udruge, Galerije i Centra za suvremenu fotografiju Photon (SI).

Proglašenje finalista i pobjednika u svim kategorijama biti će u travnju 2021 godine.

Grand Prix bit će proglašen 8. svibnja 2021. kada bi, u normalnim okolnostima, na velikoj finalnoj večeri u Rovinju pobjedniku uručili nagradu i ček na 2.000 Eura.

Odlukom generalnog pokrovitelja festivala tradicionalna završnica festivala sa svim dosadašnjim popratnim programima, iz razloga uzrokovanih pandemijom, neće se  tijekom svibnja održati u Rovinju, nego će se aktivnosti usmjeriti isključivo na online predstavljanje finalista i pobjednika natječaja.
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.