Hrvatski radio

Radio Pula

Umjetna inteligencija - primjena u fotografiji

28.04.2022.

11:27

Autor: HRT

Najava radionice i predavanja

Najava radionice i predavanja

Foto: KAF Sv. Lovreč / ustupljena fotografija

Lavoslava Benčićkao edukatorica posjećuje  lovrečki Klub KAF treći put u 13 godina djelovanja. Približit će područje umjetne inteligencije na fotografiju, teoretski i praktično. Na predavanju će predstaviti tipične primjere kreativnog izražavanja s UI u umjetničkim djelima s naglaskom na pregledu suvremenih mogućnosti korištenja UI u fotografiji. Nakon predavanja, slijedi radionica koja pokriva širok raspon tema i mogućnosti UI: od modela za tehničku obradu do kreativnih i eksperimentalnih modela za primjenu u fotografiji.

Radionica je primjerena za početnike, prethodno iskustvo u programiranju ili strojnom učenju nije potrebno.


Zainteresirani za praktični dio radionice mogu donijeti nekoliko vlastitih fotografija na kojima će testirati modele UI. Preporučuje se za vježbe ponijeti prijenosno računalo, ali nije uvjet!


Kratka biografija:


Lavoslava Benčić samozaposlena je na području kulture od 1985. godine. Znanja i iskustva stekla je koncipiranjem i provedbom medijskih projekata (video, grafika, fotografija, DIY elektronika, strojno učenje, grafički zvuk ...). 

Po naobrazbi je inženjerka i menadžerica medijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti i praksi.

Njeni su radovi izloženi/prikazani/objavljeni stotinjak puta u više od dvadesetak zemalja i nagrađeni četrnaest puta. Članica je strukovnih udruženja (ADA Artist, ZDSLU, DLUL, HUIU).


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.