Hrvatski radio

Radio Pula

Upisi u 10. Školu animiranog filma

13.11.2020.

16:18

Autor: Tomislav Šikić

Lutke nastale na 9. Školi animiranog filma (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Lutke nastale na 9. Školi animiranog filma (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma. Radionica će se održavati tijekom studenog i prosinca utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 u prostorijama Kluba u Štiglićevoj 12. Prijave do ponedjeljka, 16 studenog, a Škola počinje u utorak, 17. studenog.

Škola animiranog filma počinje izradom prvih izuma - thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti  osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta... Slijedi animacija kockica, plastelina i kolaža gdje polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom – animacijom crteža. 

Zainteresirani učenici osnovnih škola odnosno njihovi roditelji djecu mogu prijaviti putem prijavnice

Radionice financijski podržavaju Grad Pula i Hrvatski audiovizualni centar. 

Voditelji radionice: 

Marko Zdravković-Kunac

Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90-ih koordinira i vodi programe Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao više od stotinjak filmova. 

Deborah Trusgnach

Voditeljica likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirala brojne murale u Puli i šire (Tržnica, Rotonda,…). Vodila je likovne radionice za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica je kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

14 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR