Hrvatski radio

Radio Pula

Večeras počinje 22. Motovun film festival

23.07.2019.

13:53

Autor: Danijela Dorani

Pred početak Motovun film festivala (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Pred početak Motovun film festivala (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Večeras počinje 22. Motovun film festival. U pet dana bit će prikazano stotinjak filmova, od društveno i politički angažiranih do pitkih, ljetnih komedija. U četiri će motovunska kina igrati filmovi iz svih krajeva svijeta, objašnjava selektorica Milena Zajović.

Projekcije su počele još jutros no program otvorenja bit će na središnjem trgu u 21 sat. U glavnom je programu dvadeset nezavisnih produkcija među kojima i četiri pulska laureata, ističe selektor Jurica Pavičić.

Poseban program posvećen je filmovima koji tematiziraju rastući populizam u Europi. Zemlja u fokusu je Poljska pa će se predstaviti nekoliko mladih, uspješnih autora iz te zemlje. Premijerno će biti prikazan film Tusta, o pjevaču kultne punk skupine KUD Idijoti, u režiji Andreja Korovljeva.

Posebno mjesto imaju kratki filmovi: najbolji u toj kategoriji ući će u konkurenciju za nagrade Europske filmske akademije što Motovunski festival svrstava u elitno društvo europskoga kratkog metra.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Večeras počinje 22. Motovun film festival

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.