Hrvatski radio

Radio Pula

Završni koncert festivala Organum Histriae

20.06.2015.

10:32

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarnim koncertom "Orgulje za sve" u četvrtak 25. lipnja završava ovogodišnji Organum HIstriae. U Katedrali u Puli održan je koncert na kojem je nastupio rovinjski Komorni zbor Rubino uz pratnju orgulja.

Za orguljama je bio požeški katedralni orguljaš Alen Kopunović Legetin dok je zborom Rubino ravnala Tatjana Merkl. Posebnost ovog programa je sudjelovanje Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre kojima je namijenjen sav prihod od ovog koncerta. Naime, uz pomoć Volonterskog centra Istre, ova Udruga je sudjelovala u izvedbi programa kao zbor znakovnog jezika.

Pozitivno prošlogodišnje iskustvo organizacije sličnog koncerta s Udrugom gluhih i nagluhih Istre potaknula je organizatore da i ove godine nastave suradnju s osobama oštećenog sluha. Ove godine bila je to mlađa skupina djece i mladih.

Organum Histriae ove godine istarsku je glazbenu scenu oživio s pet koncerata u Umagu, Bujama, Grožjanu, Sv. Lovreču i Puli, a 18. izdanje manifestacije donijelo je i nove suradnje s festivalima Gaetano Callido iz Venecije i Sonata Organi iz Arone te omogućilo gostovanja talijanskim glazbenicima u Hrvatskoj te hrvatskima u Italiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.