Hrvatski radio

Radio Pula

"Zlatni lav" u Umagu

26.06.2015.

11:32

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvedbom predstave "Virginia Woolf" Gradskog kazališta Pula u Umagu je počeo Međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav. Ove je godine na rasporedu osam predstava iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a nagrade će biti poznate 4. srpnja.

Izvedba predstave "Virginia Woolf" redatelja Damira Zlatara Freya kojom je otvoreno 16. izdanje umaškoga festivala bila je rasprodana. Kako najavljuje izvršni producent Marko Fereni ponovno su na programu zanimljivi i provokativni naslovi jer festivalska publika traži angažirani teatar.

Utemeljitelj festivala i selektor Damir Zlatar Frey ističe da je osmislio manifestaciju koja obilježava suživot Hrvata, Slovenaca i Talijana koji borave u ovom prostoru. Kroz teatar pasivni oblik suživota prelazi u aktivno, živo i raspjevano razmjenjivanje kulturnih sadržaja kroz svakodnevno prožimanje zajedničke mulktikulturalnosti, poručuju organizatori Zlatnoga lava.

Poslušajte razgovor s Markom Ferenijem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.