Hrvatski radio

Radio Pula

Županija dodijelila sredstva za mlade umjetnike i kulturne programe

28.11.2022.

16:40

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Dobitnici i davatelji novčanih sredstava za kulturu i stvaralaštvo mladih

Dobitnici i davatelji novčanih sredstava za kulturu i stvaralaštvo mladih

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Istarska županija dodijelila je 200 tisuća kuna potpora za mlade umjetnike i kulturne programe. Ugovori su potpisani u Istarskome narodnom kazalištu u Puli, a riječ je o sredstvima slijedom Javnog poziva za poticanje stvaralaštva mladih u području kulture i umjetnosti.

Foto akademija Makina, Vakuum, Lipo je u Istri, Modometrija, Festival kratkog metra, Being A-part, Filmski klub mladih FeKaeM, No Profit Recordings, Vladimir skate film festival, Umjetnički inkubator, Tiktokaj Kulturu, Startart, Sounbath aplikacija generativne umjetnosti i Pulikularna reforma - debatne sesije. To su projekti. Ukupna sredstva od 5 do 30 tisuća kuna odobrena su za ovih 15 prijavitelja, slijedom javnog poziva objavljenog 14. rujna. Pomoć i poticaj, uz zahvalu Istarskoj županiji na dodijeljenim novčanim sredstvima zajedničko je dobitnicima iz raznih područja umjetnosti.


Reportažu s današnjeg potpisivanja ugovora poslušajte u nastavku.

Potpisani ugovori o dodjeli novčanih poticaja za kulturu i stvaralaštvo mladih

Ovo je poticaj mladima za daljnji rad, a kultura i programi za mlade uvijek nedostaju.

Vladimir Torbica, Istarska županija

Pročelnik za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica rekao je da je Natječaj zamišljen kao poticaj mladim autorima, udrugama i ustanovama, koje stvaraju i realiziraju programe za mlade.


Riječ je o jedinstvenom natječaju te vrste, a cilj mu je pružanje potpore mladim umjetnicima, udrugama i institucijama u kulturi. Ugovor s predstavnicima dobitnika potpisao je župan Boris Miletić.


Županija je ove godine već dodijelila 3.879.300 kuna (za projekte i programe udruga, neprofitnih organizacija, ustanova, pojedinaca i jedinica lokalne samouprave) u okviru Programa javnih potreba u kulturi. Župan Boris Miletić najavio je najavio da je, u Prijedlogu Proračuna za iduću godinu, iznos dodjele novčane pomoći s 200 tisuća povećan na 300 tisuća kuna.


U nastavku pogledajte dobitnike novčanih sredstava Istarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici