Hrvatski radio

Radio Pula

16:29 / 03.06.2016.

Autor: HRT, Radio Pula

Kako se priprema Dnevnik HTV-a iz najsuvremenijeg studija

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošla su dva tjedna od početka emitiranja Dnevnika Hrvatske televizije iz najsuvremenijega studija u Europi. Razliku su primijetili gledatelji, ali i sami urednici, koji svojim gledateljima upravo zahvaljujući novoj tehnologiji od sada mogu jednostavnije i kvalitetnije približiti informacije.

Poznato je da je za Dnevnik potreban timski rad, ali je možda manje poznato da u njegovoj realizaciji sudjeluje tim u kojemu je više od stotinu ljudi - novinara, urednika, snimatelja, kamermana, tehničara, montažera, dopisnika... Pripreme počinju dan prije izborom tema, a radni dan urednika Dnevnika započinje jutarnjim kolegijem u 9 sati.

Od 15. svibnja mnogi se događaji prezentiraju na suvremeniji način, a promjene su i dalje primjetne te ih publika i dalje sa zanimanjem prati.

O novome Dnevniku kolegica Jelena Roemer razgovarala je s Branimirom Farkašem, a sastali su se prije nego što je otišao kostimografu da ga pripremi za podnevni susret s gledateljima.

Poslušajmo o Dnevniku HTV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.