Hrvatski radio

Radio Pula

Koncert 2Cellosa u pulskoj Areni

03.07.2013.

14:15

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nastupom svjetski poznatog dvojca violončelista 2Cellos večeras počinje koncertna sezona u pulskoj Areni. Puljanin Stjepan Hauser i Dubrovčanin Luka Šulić najavljuju jedinstveni glazbeni doživljaj u kojem će u prvom planu biti njihovo umijeće sviranja i ljepota pulske Arene.

Prije dvije godine dvojica prijatelja i kolega Stjepan i Luka snimili su u pulskom Domu hrvatskih branitelja spot za pjesmu Michaela Jacksona 'Smooth Criminal' koju su obradili za violončelo. Ostalo je povijest: stotine tisuća pregleda na YouTubeu, turneja s Eltonom Johnom, više od 300 koncerata u 40 zemalja na svim kontinentima i dva albuma.

Na posljednjem In2ition ugostili su svjetske zvijezde poput Eltona Johna, Zucchera, Lang Langa, Stevea Vaia, nastupali su s Georgeom Michaelom i Red Hot Chili Peppersima, a novi su im izazovi, kaže Luka Šulić, poticajni.

Svojim obradama pop i rock skladbi, ovi međunarodno nagrađivani virtuozi na violončelu brišu žanrovske granice u glazbi. Tako će biti, najavljuje Stjepan, i večeras u Areni.

Večerašnji će nastup biti snimljen i objavljen na DVD-u. Nakon koncerta, Luka i Stjepan će se družiti s publikom i potpisivati prve primjerke svoje službene biografije. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznica je, kažu organizatori, preostalo još vrlo malo.

U tonskom prilogu možete poslušati i razgovor sa Stjepanom Hauserom i Lukom Šulićem koji su dan uoči nastupa bili gosti poslijepodnevnog programa Radio Pule. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.