Hrvatski radio

Radio Pula

Novi letovi za Hamburg, Pariz, Frankfurt i Erfurt

04.03.2013.

10:08

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Zračnoj luci očekuju još jednu uspješnu turističku predsezonu i sezonu. Prvi ovogodišnji letovi koji će Pulu spajati s atraktivnim europskim odredištima počinju krajem ožujka. Potpisan je i ugovor s Croatia Airlinesom o novim letovima za Hamburg, Pariz, Frankfurt i Erfurt, a novost je i da će tijekom sezone četiri puta na tjedan Pula biti povezana s Beogradom.

Krajem ožujka prvi letovi prema Europi 

Prvi ovogodišnji letovi prema Europi iz pulske Zračne luke počinju potkraj ožujka, kada će irska niskotarifna kompanija Ryanair početi letjeti prema Londonu. Zanimanje za putovanje zrakoplovima ove kompanije po povoljnim cijenama, svake je godine sve veće, pa direktor pulske Zračne luke Bruno Rogović najavljuje letove ove sezone čak sedam dana u tjednu.

Čarterske veze s: Francuskom, Španjolskim, Njemačkom i skandinavskim zemljama nastavit će se i ove sezone, pa će se iz Pule primjerice moći letjeti prema Madridu, Parizu, Amsterdamu, Kölnu, Berlinu, Oslu i drugim europskim gradovima. Vrlo značajan je i JAT-ov let prema Beogradu, a jedni od najvažnijih putnika pulske Zračne luke su i Rusi, pa se direktor Rogović nada da neće biti problema s viznim režimom vezanim za tu zemlju.

Kako bi se poboljšala sigurnost putnika u pulskoj Zračnoj luci, do početka predsezone bit će obnovljena zgrada nove vatrogasno spasilačke službe, ali i prvi dio novog ugostiteljskog sadržaja u predvorju glavne aerodromske zgrade. Osigurat će se više mjesta za goste, ali i bolja ponuda pulske Zračne luke u kojoj do kraja godine očekuju oko 400 tisuća putnika.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.