Hrvatski radio

Radio Pula

Prezentacija projekta Urbana obnova Pule

26.02.2022.

10:01

Autor: HRT

Pula

Pula

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Grad Pula poziva zainteresirane građane na prezentaciju Projekta koja će se održati 5. ožujka od 13.00 do 15.30 sati u kinu Valli, Giardini 1. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen pa se zainteresirani građani trebaju najaviti na e-mail stratesko@pula.hr. 

Grad Pula pokrenuo je projekt Urbane obnove kako bi potaknuo obnovu zapuštenih lokacija i iskorištavanje potencijala koji je zaključan u bivšim vojnim područjima. Cilj projekta je potaknuti novo promišljanje potencijala i ograničenja urbane obnove te pokazati kako ona ima snažnu gospodarsku, okolišnu i ljudsku dimenziju. Istodobno, cilj je ponuditi rješenja u odnosu na institucionalna i implementacijska rješenja urbane obnove u Republici Hrvatskoj.


Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj kroz Create Fund. EBRD inače financira ovakve programe javim sredstvima u različitim sektorima i različitim državama. Izrađivač studija koje su rezultat ovog projekta je međunarodni tim stručnjaka koji se sastoji od Urbanex-a, KPMG-a i KCAP-a. Svi rezultati projekta mogu postati temelj za izmjenu prostorno planske dokumentacije, ali nisu provedbeni dokumenti.


Projekt je uključio sveobuhvatnu analizu Pule: provedene su detaljne prostorne analize, analize gradskog konteksta, ekonomskih aktivnosti i perspektive. Izdvojeno je preko 20 lokacija i zgrada s potencijalom za urbanu obnovu, od čega su odabrana tri vrlo različita područja – Muzil, Hidrobaza i Mornarička bolnica – za koja se trenutno izrađuju razvojni koncepti i studije pred-izvodljivosti.


Prezentacija će se prenositi i putem Youtube kanala Grada Pule https://www.youtube.com/user/gradpula, a predviđeno trajanje je 2 sata.


U sklopu prezentacije predstavit će se metodologija izrade projekta i rezultati analize te pregled odabranih lokacija Muzila, Hidrobaze i Mornaričke bolnice.


Svi sudionici pozvani su da nastave dijalog i uključe se s pitanjima i idejama na prezentaciji tako i nakon nje. Građani će moći slati svoje prijedloge sve do 15. ožujka 2022.. na e-mail adresu: stratesko@pula.hr


Prezentaciji će nazočiti predstavnici Grada, EBRD-a, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR