Hrvatski radio

Radio Pula

Promet na Istarskom ipsilonu

03.06.2013.

14:47

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sigurnost prometa na Istarskom ipsilonu i u tunelu Učka tijekom predstojeće turističke sezone, kako očekuju u Bina-Istri, bit će na visokoj razini. Koncesionar Ipsilona Bina-Istra spremno dočekuje prvi veći val turista, a u pri kraju je redovito i pojačano održavanje dionica autoceste za što je utrošeno 17 milijuna kuna.

Na Istarskom ipsilonu ove godine zabilježen je pad prometnih nesreća za dva posto, a ni u jednoj nesreći nije bilo poginulih. Isti je slučaj i u tunelu Učka gdje je neprestano pojačan nadzor zbog mogućih nesreća ili opasnih situacija, kaže direktor koncesionara Bina Istre upravljanje i održavanje Kristian Santalezza.

Na Ipsilonu je u tijeku dovršetak programa pojačanog i redovnog održavanja za što je utrošeno čak 17 milijuna kuna, pojašnjava Santalezza. Tijekom turističke sezone na Ipsilonu će se redovito kositi zelene površine kojih je čak tri četvornih kilometara i na kojima će, kaže Santalezza biti angažirano 40 cestara i 10-ak strojeva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.