Hrvatski radio

Radio Pula

Sjećanje na dragoga kolegu Alena Šverka

20.11.2018.

11:17

Autor: Mauro Giorgi

foto: Mauro Giorgi

foto: Mauro Giorgi

Foto: - / -

Prije godinu dana napustio nas je naš dragi prijatelj i kolega Alen Šverko. Prisjećamo ga se s ljubavlju jer smo radosni i zahvalni da smo bili dio njegovog života. Alen je ostavio neizbrisiv trag u radu Radio Pule - HRT centra Pula, u sjećanju njegovih brojnih slušatelja i kolega.

Alen Šverko još od 1995. godine na HRT – Radiju Pula radio je kao vanjski suradnik u marketingu te kao glazbeni urednik i radijski voditelj. Godine 2003. zaposlen je na mjestu fonotekara, a od 2009. prešao je na radno mjesto producenta u programu. Vođen profesionalnom znatiželjom, bavio se i brojnim drugim poslovima, uključujući i novinarski i voditeljski.

Pred kraj, vodio je iznimno slušanu emisiju Cappuccino, a vjerni slušatelji HRT – Radija Pula pamte ga i po emisijama Super G, Flash, CD-X i Jutarnji program. Sudjelovao je u organizaciji brojnih vanjskih manifestacija HRT – Radija Pula, poput proslave njezine 50. obljetnice postojanja te radiopostaje te ostvarenja niza koncerata i posebnih terenskih realizacija emisija. Idejni je začetnik projekta Veseli autobus koji svakoga prosinca već cijelo desetljeće uveseljava brojne pulske mališane.

Alen je kroz život prolazio brojne zdravstvene poteškoće, ali unatoč tome ga je kroz život vodio optimizam i vjera u dobro. Kolege pamte njegov vedar lik, prijateljstvo i ljubav prema radiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.