Hrvatski radio

Radio Pula

Skupština Vatrogasne zajednice: izvrsno odrađena 2017. godina

13.04.2018.

16:14

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

(foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / -

U Pazinu je zasjedala Skupština Vatrogasne zajednice Istarske županije. Opća je ocjena da je krovna Vatrogasna zajednica s postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima na najbolji mogući način odradila 2017. godinu.

Prošla je godina bila izuzetno zahtjevna, s brojnim sušnim danima te nevremenima s velikom količinom padalina, istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu, intervencijama te financijskom planu za prošlu godinu. Također, prihvaćen je rebalans financijskog plana za ovu godinu budući da je dobiven bespovratni novac u okviru europskog projekta, koji je apliciran s kolegama iz Italije i Slovenije. Sredstva će se trošiti dvije godine za obuku vatrogasaca.

Uz to, Skupština je donijela odluku o prihvaćanju konačne ponude za financiranje objedinjene nabave vatrogasnih vozila i opreme. Utvrđen je i sporazum između Županijske i područnih vatrogasnih zajednica koji ide u proceduru i trebao bi biti potpisan krajem svibnja, pojašnjava Kozlevac.

Opširnije poslušajte u izjavi županijskog vatrogasnog zapovjednika Dine Kozlevca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.