Hrvatski radio

Radio Pula

Vatrogasna zajednica Istre spremna, dosad ostvareno više od očekivanja

17.05.2019.

15:23

Autor: Tatjana Kaštelan

JVP Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

JVP Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Jednoglasni zaključak o vatrogasnoj spremnosti za sezonu te prihvaćanje izvješća o radu i financiranju istarskog vatrogastva ishod je skupštine Vatrogasne zajednice Istarske županije koja je danas održana u Pazinu.

Realizacija Vatrogasne zajednice Istre puno je veća planiranog. Istarski model vatrogastva odavno je uzor drugim županijama.

Uskoro kreće ljetna sezona, no opreza nikad dosta tijekom cijele godine, poručuju vatrogasci. S promjenom klime treba biti spreman i na brojne vremenske neprilike. Prošle godine požari su obuhvaćali petinu svih intervencija kaže županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Do 1. lipnja korov se može paliti na otvorenom prostoru uz dozvolu. Građani su u tome sve osvješteniji, čemu je znatno doprinio videonadzor. Istra je, naime, prije 13 godina prva u zemlji uvela videonadzor u vatrogastvu.

Videonadzor se trenutačno reorganizira u suradnji s Hrvatskim šumama koje će u potpunosti preuzeti financiranje i organizaciju sustava, a vatrogastvo će ga koristiti kao i dosad.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Vatrogasna zajednica Istre spremna, dosad ostvareno više od očekivanja

Razgovor sa zapovjednikom Dinom Kozlevcem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.