Hrvatski radio

Radio Pula

Kako poučavati održivi razvoj kroz nastavu svakog predmeta

17.03.2022.

12:39

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zelena knjižnica / ustupljena fotografija

Arhitekt Veljko Armano Linta održat će u 17 sati besplatno online predavanje "Kako poučavati održivi razvoj kroz nastavu svakog predmeta?". Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli. 

Predavanje će se moći pratiti na poveznici https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp. 


U predavanju ćemo saznati kako su i radi čega nastali scenariji poučavanja održivog razvoja za gotovo sve predmete u hrvatskim osnovnim školama i gimnazijama. Saznat ćemo zašto su transformativno obrazovanje i obrazovanje za održivost nerazdvojni i bitni za obrazovanje svake struke i svakog uzrasta, od vrtića do doktorata i cjeloživotnog obrazovanja. Doznat ćemo gdje se može doći do scenarija i moći ćemo postaviti pitanja voditelju izrade i uredniku scenarija.


Veljko Armano Linta je arhitekt i edukator za održivost i regenerativnost. Bio je voditelj izrade i urednik scenarija poučavanja međupredmetne teme Održivi razvoj u sklopu Carnetova projekta E-škole. Autor je i facilitator niza participativnih radionica za osobe koje rade s djecom i mladima, za lokalne zajednice i civilno društvo, za učenike, studente, stručnjake i građanstvo.


Veljko Armano Linta

Veljko Armano Linta

Foto: Zelena knjižnica / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR