Hrvatski radio

Radio Pula

Prva zavičajna slikovnica za djecu u Istri

11.06.2022.

18:04

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić gošće Tatjane Kaštelan

Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić gošće Tatjane Kaštelan

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošće Tatjane Kaštelan su Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić. Autorice slikovnice za djecu 'Kapelin - obična štorija o neobičnom Labinjanu', koja je prva zavičajna slikovnica na našem prostoru. Svoj su rad predstavile i na festivalu dječje knjige 'Monte Librić' u Puli.

Na jubilarnom pulskom 15. Monte Libriću, festivalu dječje knjige koji se održava u Puli, predstavljena je slikovnica naslovljena 'Kapelin - obična štorija o neobičnom Labinjanu'. Kapelin je kapa – glavnog junaka Matije Frankovića – u stvari Matije Vlačića Ilirika, našega važnog povijesnog lika.

To je prva zavičajna slikovnica na našem prostoru. Autorice ovog zanimljivog djela su tri prosvjetne djelatnice; Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić.


U nastavku poslušajte razgovor Tatjane Kaštelan s autoricama edukativne slikovnice 'Kapelin'.

Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić gošće Tatjane Kaštelan, 11. lipnja 2022.

Cilj nam je približiti baštinu i kulturu mlađim uzrastima. Pa smo u slikovnicu, uz edukativni dio, uvrstile QR kod s 20-ak pitanja kroz koja čitatelj može provjeriti svoje znanje.

Katarina Brajdić Divšić, jedna od triju autorica slikovnice

Nakon 'Kapelina', tu je i 'Kolarin', koji je davno nosila Giuseppina Martinuzzi, također važna povijesna ličnost Labinštine i Istre. No, o tome ćemo idućom prilikom, recimo samo da ćemo i njezine priče uskoro čitati.


Čitajte nas i slušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan na podcastu.

Ana Dundara Pajić, Katarina Brajdić Divšić i Majda Milevoj Klapčić, autorice 'Kapelina'

Ana Dundara Pajić, Katarina Brajdić Divšić i Majda Milevoj Klapčić, autorice 'Kapelina'

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici