Hrvatski radio

Radio Pula

Obrazovanje učenika za rad u posebnim oblicima turizma

18.03.2022.

12:35

Autor: HRT

Sekcija zajednice pustolovnog turizma ŽK Pula

Sekcija zajednice pustolovnog turizma ŽK Pula

Foto: HGK / ustupljena fotografija

Istarske tvrtke okupljene u Sekciji zajednice pustolovnog turizma HGK – Županijske komore Pula sudjelovale su u kampanji za promociju zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva potrebnih regionalnom tržištu rada. Promociju zanimanja organizirala je HGK – Županijska komora Pula, pa je uz predstavljanje Sekcije na sajmu Promohotel u Poreču, organizirana i terenska nastava za učenike Škole za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo Pula. Pulski su srednjoškolci 15. ožujka na zaštićenom području prirode Gornji Kamenjak u pratnji edukatora Javne ustanove Kamenjak Gorana Stjepića propješačili pješačku stazu, a u pratnji Danijela Šestana iz pulske tvrtke Marememonti Istra d.o.o., prošli biciklističku rutu. 

Saznali su koje aktivnosti i poslove obavljaju ovi (turistički) djelatnici. Naime, područje Kamenjaka pogodno je za obavljanje turističkih usluga pustolovnog i aktivnog turizma kao što su biciklizam, kajak po moru, veslanje na dasci i dr.


- Netaknuta priroda pridonosi kreiranju jedinstvenog doživljaja destinacije, a bavljenje pustolovnim turizmom nosi sa sobom i izazove, osobito u vezi sigurnosti kod provođenja aktivnosti. Za razvoj pustolovnog turizma važan je i ravnomjeran razvoj infrastrukture, primjerice biciklističke staze, ali osnovni preduvjet za rad u ovom segmentu turizma je osoblje koje je kontinuitetu prisutno i educirano - istaknula je Katarina Dobrić Dabić, predsjednica Sekcije zajednice iz tvrtke Sport Plus d.o.o.


Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.

 

Terenska nastava na Kamenjaku

Terenska nastava na Kamenjaku

Foto: HGK Pula / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.