Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorenje prijave za sudjelovanje na Akademiji aktivni(h) u zajednici

16.02.2022.

10:19

Autor: HRT

Akademija aktivnih u zajednici

Akademija aktivnih u zajednici

Foto: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva / ustupljena fotografija

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva četvrtu godinu zaredom kreće s provedbom programa vezanog uz razvoj lokalnih zajednica. Akademija aktivni(h) u zajednici osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene. Prijave su otvorene do 1. ožujka.

Kao najveću vrijednost programa organizatori ističu umrežavanje i motiviranje sudionika. Kroz ovaj program, sudionici će osmisliti i provesti različite društvene sadržaje i društvene programe koji trebaju doprinijeti boljem životu njihove lokalne zajednice.


U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz kreiranje i provedbu društvenog programa, društvenog sadržaja.


"Tražimo ljude koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, ljude koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama, ljude koji žele doprinijeti društvenim promjenama pokrećući društvene programe i projekte.


Godine nisu važne, spol nije važan, zaposlenje nije važno, boja kože nije važna, vjeroispovijest nije važna, politička uvjerenja nisu važna. Važno je da želite doprinijeti razvoju mjesta u kojem živite, a vaše mjesto treba biti na području: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije.


Ukupno tražimo 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu, no moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, ukupno 3 osobe iz svake županije", ističu u Zakladi.


Prvi dio Akademije održat će se od 18. do 20. ožujka u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta i boravka na edukaciji u Puli.


Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivat će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade Istra sudjelovat će i vanjski suradnici. Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobit će potvrdu o sudjelovanju.


Dodatne informacije na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 052/212-938.


U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, Akademija će se održati online.


Akademija aktivni(h) u zajednici provodi se u sklopu programa "Aktivni u zajednici" u okviru programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.