Hrvatski radio

Radio Pula

Pomozi noniću na kompiću

07.07.2022.

12:47

Autor: HRT

Plakat

Plakat

Foto: MO Busoler / ustupljena fotografija

U organizaciji Mjesnog odbora Busoler u tjednu od 11. do 15. srpnja održat će se besplatne kratke edukacije za starije osobe o tome kako koristiti internet i ostale komunikacijske alate. 

Digitalizacija općih društvenih informacija i privatnih podataka građana postala je sve zastupljenija, a njihovo korištenje zahtjeva savladavanje osnovnih informatičkih vještina. Uslijed Covid-19 pandemije, upravo stariji građani najviše su pogođeni iznenadnom promjenom načina komunikacije i dostupnosti javnih informacija, dok je s druge strane njihova poduka za istim bila onemogućena, a prilagodba i dan danas otežana.


Upravo iz želje da se pruži pomoć starijim sugrađanima u svladavanju osnovnih informatičkih vještina i time olakša svakodnevna komunikacija i informiranje, MO Busoler uz podršku i donaciju tvrtke Infobip, organizira za svoje sugrađane besplatnu kratku edukaciju kroz tri modula, svaki u trajanju od 45 min:


    • Ponedjeljak, 11.07. - Kako pretraživati Internet te pronaći korisne javne informacije

    • Srijeda, 13.07. - Kako komunicirati putem e-mail

    • Petak, 15.07. - Kako se služiti društvenim mrežama i ostalim aplikacijama za komunikaciju.


Edukacije će se provoditi u prostorijama MO Busoler – Šišanska ulica 25A, s početkom u 20:00h.


Svim polaznicima osigurana je potrebna informatička oprema te korištenje interneta.


Cilj je i potaknuti lokalnu zajednicu, prije svega mlade osobe, da se uključe u realizaciju programa tako da tijekom edukacije asistiraju starijim osobama te im olakšaju usvajanje potrebnog znanja i vještina koje će im koristiti u svakodnevnom životu.


Prijaviti svoju nonu i/ili nonića kao i sebe ako želite pomoći možete na broj: +385 98 928 5021 ili e-mail adresu: aida.sehich@gmail.com.


"Pomozimo zajedno našim nonićima da budu što bolji na kompićima!", pozivaju iz Mjesnog odbora Busoler.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.