Hrvatski radio

Radio Pula

Radionica Crowdfundinga

08.02.2023.

11:11

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: ustupljena fotografija / Čarobnjakov šešir

U sklopu projekta „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama“ Udruga Institut i udruga Čarobnjakov šešir pozivaju vas na dvodnevnu radionicu 🎉 𝐎𝐒𝐍𝐎𝐕𝐄 𝐂𝐑𝐎𝐖𝐃𝐅𝐔𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆𝐀 🎉 11. i 12. veljače. 

Radionica će se održati 11.2.2023. od 10 do 14 sati i 12.2.2023. od 9 do 13 sati u HUiU BLOK-u, Laginjina 7, 52100 Pula.


𝑷𝑹𝑶𝑮𝑹𝑨𝑴 𝑹𝑨𝑫𝑰𝑶𝑵𝑰𝑪𝑬


𝟏. 𝐃𝐀𝐍

Teme:

Uvod - osnove crowdfundinga i u koje svrhe se koristi

Crowdfunding kao oblik fundraisinga za neprofitne organizacije

Modeli crowdfundinga

Crowdfunding platforme (karakteristike, prednosti i nedostaci)

Specifičnosti crowdfundinga u Republici Hrvatskoj

Primjeri crowdfunding kampanja

Crowdfunding strategija


𝟐. 𝐃𝐀𝐍

CROWDFUNDING STRATEGIJA U PRAKSI

Uvod u najvažnije elemente crowdfunding strategije

Priprema crowdfunding strategija za kampanje sudionika (individualno i u grupama):

Identificiranje ciljnih skupina

Osiguranje vidljivosti kampanje

Storytelling

Nagrade za podržavatelje (perkovi)

Komunikacijska strategija


Obrazac prijave na radionicu: https://forms.gle/CfKW4VM2Sarzqpf19


Pozivnica

Pozivnica

Foto: ustupljena fotografija / Čarobnjakov šešir

O voditeljici radionice:


Romina Galović Piškulić je voditeljica projekata u Udruzi za održivi razvoj Pozitiva Samobor s 8 godina iskustva u pripremi i provedbi lokalnih i međunarodnih projekata financiranih iz EU fondova (Erasmus+, Europski socijalni fond, Europske snage solidarnosti, Europa za građane i dr.).


Od 2020. projekte provodi u okviru Akreditacije Erasmus+ programa i Oznake kvalitete programa Europskih snaga solidarnosti, koje prepoznaju kvalitetu i strateški pristup djelovanja organizacija koje rade s mladima. Sudjelovala je u preko 30 međunarodnih osposobljavanja u područjima upravljanja organizacijama, strateškog planiranja, neformalne edukacije i fundraisinga za organizacije civilnog društva.


2018. je pohađala crowdfunding akademiju u organizaciji udruge Brodoto te je 2021. godine s timom suradnika uspješno pripremila i provela crowdfunding kampanju na Kickstarter platformi za Eko edukacijsku farmu Greenville u Samoboru.


Direktorica je turističke agencije Greenville experience koja je usmjerena na promicanje i razvoj održivog edukacijskog turizma u ruralnim zajednicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR