Hrvatski radio

Radio Pula

12:16 / 12.02.2022.

Autor: HRT

Radionica izrade prirodne kozmetike

Radionica izrade prirodne kozmetike

Radionica izrade prirodne kozmetike

Foto: Zelena Istra / ustupljena fotografija

Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju vas na radionicu izrade prirodne kozmetike koja će se održati u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Radionica će se održati u četvrtak, 17.02.2022. godine od 18:00 – 20:00 sati. Broj polaznica/ka je ograničen. Radionicu vodi Marija Kolarović iz Udruge Verbena. 

U sklopu radionice polaznici će naučiti što je prirodna kozmetika, koji su osnovni sastojci te pribor i oprema koji se koriste za izradu prirodnih pripravaka. Nakon uvodnog dijela slijedi praktični dio izrade jednostavnih pripravaka prirodne kozmetike - tonik za hidrataciju, maska sa glinom, uljni serum i balzam za usne. Polaznici dobivaju skriptu s recepturama i pripravke izrađene na radionici.


Marija Kolarović, mag.pharm. uz stalna stručna usavršavanja s područja fitoterapije i aromaterapije u svoju dugogodišnju ljekarničku praksu uvodi kliničku aromaterapiju. U sklopu Udruge Verbena, čija je osnivačica, održava predavanja i edukacije s područja aromaterapije i izrade prirodne kozmetike, surađuje sa osnovnim i srednjim školama, učilištima za odrasle, OPG-ovima te domovima za starije osobe. Surađuje sa kolegama iz inozemstva u edukacijama u izradi internacionalnih tečajeva s područja aromaterapije i prirodne kozmetike.


Vlastitom izradom prirodne kozmetike doprinosimo „zero waste” načinu života. Okruženi smo svakojakim štetnim kozmetičkim proizvodima pakiranima u plastičnu ambalažu. Često sadrže kemijske sastojke štetne za ljude, životinje i okoliš. Stoga ćemo izrađivati prirodnu kozmetiku od prirodnih sastojaka i pritom izbjeći gomilanje nepotrebne jednokratne plastične ambalaže.


Prijave putem maila: ured@zelena-istra.hr. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.