Hrvatski radio

Radio Pula

Zelena radionica: sjetva i sadnja povrtnih kultura

07.03.2022.

10:44

Autor: HRT

Zeleni vrt

Zeleni vrt

Foto: Zelena Istra / ustupljena fotografija

U organizaciji Grupe za urbane vrtove Zelene Istre 11. ožujka u 16:30 u Društvenom vrtu na Gregovici u Puli održat će se besplatna radionica o sjetvi i sadnji povrtnih kultura.


Radionicu vodi Vedrana Kalac, dipl.ing, agronomije, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Uz dugogodišnji rad u hortikulturi, a zadnjih 5-6 godina intenzivno se bavi uzgojem povrća na malo( površini od 800-tinjak kvadrata) te održava različite edukacije.


S dolaskom proljeća dolazi do intenzivnijih radova na otvorenom, pa tako i u povrtnjaku. Ovo je vrijeme provjere i nabavljanja alata, sjemena, supstrata, gnojiva i svega onoga što nam je potrebno za rad u vrtu. Nije potrebno imati mnogo kvadrata zemlje, već i na malim površinama, pravilnim planiranjem i uzgojem mogu se osigurati kvaliteta i količine dovoljne za svakog od nas. Na ovoj radionici polaznici će se upoznati s onim od čega sve kreće, to je odabir sjemena i sjemenskih sorti, pravilna sjetva, a kasnije i sadnja presadnica, te odabir supstrata i pribora potrebnih za uspješan rad.


Prijave na ured@zelena-istra.hr . Radionica se održava na otvorenom. Broj mjesta nije ograničen.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.