Hrvatski radio

Radio Pula

135 godina Veslačkog kluba Istra - ostvaruju se svjetski rezultati

23.06.2021.

15:55

Autor: Tatjana Kaštelan

Veslački klub Istra u Puli obilježava 135 godina postojanja (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Veslački klub Istra u Puli obilježava 135 godina postojanja (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Istarski veslači ostvaruju izuzetne međunarodne i državne rezultate. Tradicija ovog sporta u Puli je duga; Veslački klub Istra obilježava jubilarnih 135 godina postojanja. Brojni su tu sportski uspjesi a ovih je dana pokrenuta i crowdfunding kampanja kojom će se kupiti vozilo za mlade veslače.

Naš mladi nagrađivani veslač Lovre Puh ostvario je izuzetne rezultate. Prošle godine kao mlađi junior osvojio je na državnom prvenstvu treće mjesto u četvercu bez kormilara te prvo u četvercu s kormilarom. Ove godine na Jumbovoj regati u dvojcu bez kormilara postigao je treće a u četvercu drugo mjesto. Potom, na međunarodnoj regati na Bledu za klub je postigao četvrto mjesto.

Član Uprave Veslačkog kluba Istra, trener i veslač tijekom cijelog života Marco Franjul ističe kako je velika međunarodna regata na Bledu bila zahtjevna, a to je i jedna od kriterijskih regata za ulazak u reprezentaciju za svjetsko i juniorsko prvenstvo. Tu uz Lovru Matija Marem i Matej Terlević. Sva trojca se spremaju na nastup u Zagrebu za dva tjedna, dodaje Franjul.

Veslanje je psihički i fizički težak sport. Koncentracija i snaga u omjerima, i bez popuštanja do cilja, kaže Lovre. Tijekom vožnje roditelji su najjača podrška, oni prate i bodre veslače, kaže Jasmina Simović Medica, majka veslača.

Veslački klub Istra u jubilarnoj je 135. godini postojanja. Tim povodom u tijeku je crowdfunding kampanja za nabavku novog kombija za naše veslače. Dio sredstava osigurao je Hrvatski olimpijski odbor, a dio će se prikupiti ovom kampanjom koja traje do 31. kolovoza.

Opširnije poslušajte u nastavku.

135 godina Veslačkog kluba Istra - ostvaruju se svjetski rezultati

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.