Hrvatski radio

Radio Pula

Amerikanac u NK Istri

11.02.2015.

15:07

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometni klub Istra 1961 i dalje ostaje u većinskom vlasništvu ruskog poduzetnika Mihaela Ščeglova. Ponovni dolazak američkih investitora završio je tek na razgovorima.

Očekivani veliki iznosi dolara ili eura neće tako u dogledno vrijeme stići u pulski prvoligaški klub, pa Uprava neće imati sredstava da dovede pojačanja koja bi pulsku momčad svrstala u gornji dio ljestvice hrvatskog nogometa. Investitori iz Amerike, koji se nisu uspjeli dogovoriti ni sa splitskim Hajdukom, nisu našli zajednički jezik s vlasnikom Istre 1961.

Amerikanac Michael Glover iz Hrvatske ponovno odlazi neobavljena posla. Puno priče, a malo djela, odnosno novca, američki investitor ponudio je i na jugu Dalmacije. Tamo je samo kao želja ostalo ulaganje u tamošnji GOŠK, o čemu se raspravljalo i s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem. Kada mogući investitori budu shvatili da za kupnju privatnog kluba u hrvatskim okvirima nisu dovoljni samo širok osmijeh i optimizam, valjda će i NK Istra 1961 dočekati promjenu koja će joj pomoći da riješi financijske poteškoće i puko ligaško preživljavanje.

Poslušajte tonski prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.