Hrvatski radio

Radio Pula

Dam-daš: Wing Chun s Markom Šorgom

21.03.2023.

09:46

Autor: HRT

Dam-daš: Wing Chun s Markom Šorgom

Dam-daš: Wing Chun s Markom Šorgom

Foto: Gradska knjižnica Poreč / ustupljena fotografija

Projekt „Dam-daš: volonteri u akciji“ donosi radionice – treninge, na kojima ćete se upoznati s južnokineskom borilačkom vještinom Wing Chun, koja je u mnogim europskim zemljama sinonim za samoobranu, a prema legendi, stara je od 300 do 400 godina.

Za sve vas u kojima Kung fu budi interes za nešto posebno i drugačije što želite probati, ovo je idealna prilika za početak i ulazak u svijet Wing Chuna u prijateljskoj i poticajnoj atmosferi.


Na prvom katu Odjela za djecu i mlade porečke knjižnice, već u utorak 21.ožujka 2023. godine čeka vas volonter Marko Šorgo. Svoju crnu instruktorsku majicu stječe 2021. godine, a sate treninga pohađa kod sifua Krunoslava Bagadura u Zagrebu te na ljetnim seminarima u Ninu od 2008. godine. Sifu Bagadur bio je učenik Leung Tinga osam godina, a podučavao ga je i Wong Shung Leung devet godina, koji je u Hong Kongu učio kod majstora Yip Mana.


Na treninzima mogu sudjelovati sve zainteresirane punoljetne osobe. Dolazak najaviti na broj telefona 434-196. Treninzi će se održavati utorkom od 17 do 19 sati, a predviđena su četiri susreta.


Wing Chun treninzi izvrstan su način kojim možete, osim vještine samoobrane, postići veće samopouzdanje, povećati pokretljivost tijela, poboljšati kondiciju, naučiti se opustiti u stresnim situacijama te unaprijediti socijalne vještine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.