Hrvatski radio

Radio Pula

Grand Prix u streličarstvu u Poreču

09.03.2021.

11:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Plava Laguna/ustupljena fotografija

Foto: Plava Laguna/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Porečka Plava Laguna i ove će godine biti domaćin Europskog Grand Prixa u streličarstvu koji će se održati od 16. do 21. ožujka. Predprijave za WAE GP Poreč 2021 već su završene s 200 prijavljenih natjecatelja (89 streličarki i 111 streličara) i 60 službenih osoba iz 24 države.

Disciplina Olimpijski luk je u većini s 154:46 prijavljenih, a od toga 74 natjecateljki i 80 natjecatelja.

Mete, stalci, semafori i mjerači vremena su spremni, a epidemiološko stanje u Istri je povoljno.  Natjecanje će se održati sukladno svim epidemiološkim mjerama, a domaćin posluje sukladno svim higijenskim standardima i epidemiološkim mjerama.

Natjecanje će biti po sustavu 1+1, gdje su na meti samo dva streličara umjesto dosadašnjih 4. Razmak među njima je 2 m, a maska je obavezna u svim fazama, osim na liniji gađanja. Kvalifikacijski dio turnira će se odvijati u dvije smjene, jutarnjoj i popodnevnoj, dok su eliminacije i do sada bile u formatu koji zadovoljava epidemiološke preporuke.

Europski Grand Prix prilika je za posljednje pripreme streličara pred kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Antaliji.

Foto: Plava Laguna/ustupljena fotografija

Foto: Plava Laguna/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK