Hrvatski radio

Radio Pula

Ivica Kostelić i Petra Kliba pred zajedničkim jedriličarskim izazovom

08.07.2020.

17:50

Autor: Dorina Tikvicki

Ivica Kostelić i Petra Kliba pred zajedničkim jedriličarskim izazovom (foto: HRT Centar Pula)

Ivica Kostelić i Petra Kliba pred zajedničkim jedriličarskim izazovom (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Naš proslavljeni olimpijac i skijaš Ivica Kostelić u utorak poslijepodne pod punim je jedrima uplovio u pulsku luku. S novim olimpijskim snom - ovaj put jedriličarskim. Zajedno s njim svoj olimpijski san sanja jedna Puljanka, poznata jedriličarka Petra Kliba.

Ivica Kostelić u Pulu je stigao s juga Jadrana. Do Pule je jedrio tri dana jer ga je jaka bura nakratko zaustavila na Malome Lošinju. Kod svjetionika Porer u brod mu je uskočila Petra Kliba, koja je među ostalim osmerostruka prvakinja Hrvatske u jedrenju u različitim klasama. Sreli su se prije mjesec dana na jednoj splitskoj regati i shvatili da žele isto - Pariz 2024.

Off shore Mix duo relativno je nova olimpijska disciplina koja je u program igara uvedena lani u rujnu. Čim sam čuo da je uvedena u program igara to me je zaintrigiralo i rekao sam 'ajmo probati, i počeo sam raditi u tom smjeru, kaže Ivica. Već sam neko vrijeme u of shore điru, doduše, s većim brodovima od ovoga.

Sreli smo se prije mjesec dana na Sušcu u Splitu prvi put i upoznali, kaže Petra Kliba. Ovo je ipak klasa u kojoj ćemo jedriti samo nas dvoje tako da je trebalo vidjeti slažemo li se uopće. Tek onda se može govoriti o onom jedriličarskom dijelu. Na tome možemo raditi ali ako se ne slažemo, tu nema puno pomoći. Ta klasa još nije toliko definirana, ali za mjesec dana je prvo EU prvenstvo za koje se nadamo da ćemo otići i probat baš pravu rutu Marseille - Genova, kaže Kliba.

Ivica Kostelić dugogodišnji je zaljubljenik u jedrenje ali skijaška karijera nije mu dozvoljavala bavljenje drugim sportom. Petra i Ivica zasad imaju tek jednu zajedničku regatu. No cilj je što više zajedničkih milja. A jedno od najboljih mjesta za pripreme je upravo Jadran.

Izvrsni rezultati težnja su svakog vrhunskog sportaša ali valja biti realan, tvrdi naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić. Naš neposredni cilj su kvalifikacije. Tek kad se ogledamo s drugim posadama, kaže Ivica, moći ćemo reći gdje mi otprilike stojimo.

Novi sportski partneri i prijatelji, Ivica Kostelić i Petra Kliba, nastavili su put prema talijanskom gradu Caorle, na još jednu regatu koja će im poslužiti kao trening.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Ivica Kostelić i Petra Kliba pred zajedničkim jedriličarskim izazovom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.