Hrvatski radio

Radio Pula

Juraj Teković najbolji kadet na natjecanju u Sloveniji

29.11.2021.

11:02

Autor: Tomislav Šikić

Ekipa istarskog borca na natjecanju Pokal Dupleka (Foto: Istarski borac/ustupljena fotografija)

Ekipa istarskog borca na natjecanju Pokal Dupleka (Foto: Istarski borac/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Judaši Istarskog borca u subotu 27. studenoga nastupili su sa svojih pet kadeta, dvije kadetninje i jednom predstavnicom u uzrastnoj kategoriji U12 na međunarodnom turniru "Pokal Dupleka" u Sloveniji. Kadeti su odradili izvrstan posao i ostvarili dva prva i tri druga mjesta.

U kategoriji do 66 kilograma Nikola Milovanović s tri pobjede i porazom od slovenskog judaša iz judo kluba Impol osvaja srebro. U kategoriji do 73 kilograma nastupili su Paolo Krajcar i Juraj Teković gdje se odigravalo klupsko finale do kojeg su stigli svaki sa po tri pobjede. U napetoj brobi pobjedu odnosi Juraj Teković te osvaja zlato, dok Paolo Krajcar odnosi srebrnu medalju.

Juraj Teković je po završetku turnira proglašen najboljim kadetom na natjecanju za što je nagrađen peharom.

Sličan scenarij se odigravao i u kategoriji do 81 kilogram gdje su se sa po dvije pobjede u finalu susreli Fran Radolović i David Sokolović. U neizvjesnoj borbi Fran odnosi pobjedu nad svojim kolegom i osvaja prvo, dok je Davidu pripalo drugo mjesto.

Kod kadetkinja su nastupile Ariana Perković u kategoriji do 63 kilograma i Lara Butković u kategoriji do 70 kilograma. I Ariana i Lara su se vratile kući s brončanim medaljama oko vrata.

Izvrsna je bila i najmlađa natjecateljica Istarskog borca Nina Šverko koja je u kategoriji djevojčica U12 do 48 kilograma s dvije uvjerljive pobjede osvojila prvo mjesto i  zauzela najvišu stepenicu na postolju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.