Hrvatski radio

Radio Pula

Medalja s europskog prvenstva u taekwondou stigla u Pulu

29.11.2021.

17:05

Autor: Tomislav Šikić

Andrea na postolju (Foto: Klub BAK/ustupljena fotografija)

Andrea na postolju (Foto: Klub BAK/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

U španjolskoj La Nuciji održano je europsko prvenstvo za juniore i seniore u ITF taekwondou na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske. Natjecanje je održano od 24. do 28. studenog, a ukupno 700 sudionika se u ta četiri dana borilo za medalje. Brončanu medalju za Hrvatsku osvojio je Andrea Ček.

Mladić koji je stasao te i dalje vrijedno trenira u Taekwon-do klubu BAK u Puli pod budnim okom trenera Ivana Jereba. Medalju je osvojio u skupini juniori-sparing preko 75kg. To je iznimno zahtjevna kategorija jer su to mladi borci do 18 godina, svi tjelesno vrlo sposobni i motivirani. 

Andrea je imao četiri borbe. Prve tri je izvanredno odradio s obzirom na izvrsnu pripremu i njegovu sportsku inteligenciju kojom je rješavao ključne situacije u borbi. Borio se s natjecateljima iz Nizozemske, Irske, Poljske i u polufinalu s natjecateljem iz Ukrajine. 

Cijeli Savez kao i trener Ivan Jereb ponosni su na Andreu i njegov nastup u Španjolskoj. 

Nastavno na uspjehe i rad Saveza, Hrvatski Taekwon-do savez dobio je i organizaciju europskog prvenstva u ITF Taekwon-dou za 2022. godinu koje će se održati od 26. travnja do 2. svibnja u Poreču. 

Tim povodom, u srijedu 1. prosinca u 18 sati održat će se domjenak u prostorijama kluba BAK (Zadarska 8).

Andrea i trener Ivan (Foto: klub BAK/ustupljena fotografija)

Andrea i trener Ivan (Foto: klub BAK/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.