Hrvatski radio

Radio Pula

11:54 / 23.05.2022.

Autor: HRT

Međunarodni kup padobranaca Cumulus Cup 2022

Cumulus cup 2022 iz zraka

Cumulus cup 2022 iz zraka

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Na nebu iznad Poreča proteklog se vikenda šarenilo mnoštvo padobrana u sklopu padobranskog natjecanja Cumulus Cup - Poreč 2022, održanoga na sportskom aerodromu na Žatiki u organizaciji Aerokluba Cumulus. Natjecanje je okupilo četrdeset natjecatelja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, te Osijeka, Zagreba, Sinja, uz istarske predstavnike iz domaćina Aerokluba Cumulus.

- Natjecanje se odvijalo u preciznim skokovima na cilj s visine od tisuću metara, visinskim skokovima s četiri tisuće metara, te dodatnoj disciplini - skijanju na vodi po čemu smo jedinstveni u svijetu - ističe Goran Ratkajec, predsjednik Aerokluba Cumulus.


Kako dodaje, porečkom natjecanju su kroz tjedan prethodile pripreme vojnih i civilnih timova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji koriste priliku za prvi ovosezonski trening za Svjetsko prvenstvo i svjetske kupove, a padobranci s Bliskog istoka natjecanjem i uvjetima su oduševljeni, što su podijelili i na svojim društvenim mrežama.


U subotu u prijepodnevnim satima odrađene tri serije skokova na cilj, a potom su se odvijali visinski skokovi. Ostvareni su kvalitetni rezultati skakača, jer su već na treninzima sportaši prikazali zavidnu formu i kvalitetne rezultate.


U nedjelju nakon završetka natjecanja podijeljene su medalje najboljima u kategorijama – nacionalnom, međunarodnom, juniorskom, pojedinačnim, grupnim i muškoj i ženskoj konkurenciji, a sve je podijelio porečki gradonačelnik Loris Peršurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.