Hrvatski radio

Radio Pula

Održana regata Ilca Dani Uljanika

29.11.2021.

21:15

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Inga Kos/ustupljena fotografija

Foto: Inga Kos/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Nakon nekoliko godina neodržavanja zbog pandemije, ove godine napokon ponovno su na Bunarinu stigli laseraši iz Ukrajine, Poljske, Italije, Slovenije i Srbije. Od 51 prijavljenih na startnu liniju ipak ih je došlo samo 31 što zbog loše prognoze i prejakog vjetra, što zbog restrikcija koronavirusa.

Pobjednik u klasi ILCA 4 je Slovenka Alenka Valencic iz Izole koja je uz pehar dobila karbonski vrh. Najbolji hrvatski predstavnik u toj klasi je Aurora Palko (JK Uljanik) na 5. mjestu, ujedno i treća među djevojkama. Luka Lorencin (JKU) završio je treći u kategoriji dječaka u istoj klasi.
 
Pobjednik u klasi ILCA 6 je slovenac Luka Zabukovec iz Kopra koji je uz pehar dobio karbonski donji dio jarbola. Najbolji Hrvat je Roko Stipanović (YC Croatia) na drugom mjestu kojemu je pripalo novo jedro. Najbolja Hrvatica Iva Rokvić (JK Uljanik) na 6. mjestu ukupno, druga među djevojkama dobila je također novo jedro.
 

 
(Foto: Inga Kos/ustupljena fotografija)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.