Hrvatski radio

Radio Pula

Istarski borac 3. na državnom judo kadetskom prvenstvu

28.03.2022.

10:05

Autor: HRT

Kadetsko prvenstvo u Zagrebu

Kadetsko prvenstvo u Zagrebu

Foto: Istarski borac / ustupljena fotografija

Na prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete održanom protekloga vikenda u Zagrebu nastupalo je 263 natjecatelja iz 47 klubova. Prvenstvo  je okupilo rekordan broj kadeta. Članovi JK Istarski borac osvojili su ekipno treće mjesto u muškoj konkurenciji. 

Paolo Krajcar posto je prvak države u težinskoj kategoriji do 73 kilograma. Natjecanje je otvorio brzim pobjedama protiv Ante Matkovića (JK Pujanke) i Enza Šuškovića (JK Zagreb). Četvrtfinalna borba bila je prvi veći izazov za Krajcara. Nakon neodlučenog rezultata, borba se na stavila u golden scoru, te je Paolo nakon skoro 12 minuta borbe uspio plasirati nožno bacanje za prolazak u polufinale. U polufinalnom dvoboju protiv Koncilija Dana (JK Zagreb), Krajcar je na jednaki način u golden scoru minimalnom ostvarenom prednošću osigurao finale.


U finalnom dvoboju protiv Nikole Škalca (JK Profectus Samobor), Krajcar je dominanto s dva bacanje riješio borbu u svoju korist i postao kadetski prvak države.


Nikola Milovanović postao je viceprvak države u težinskoj kategoriji do 66 kilograma. Nikola je ostvario tri brze i dominantne pobjede nad Adrianom Hranjcom (JK Osijek), Fredijem Pavlovićem (JK Profectus Samobor) i Rokom Antunovićem ( JK Pujanke). Polufinalni dvoboj protiv Ivana Katića (JK Osijek) bio je prvi veći izazov za Milovanovića koji je kombinacijom bacanja i zahvatom držanja u parteru uspio izboriti finale. U finalnom dvoboju Luka Katić (JK Osijek) uspio je sredinom borbe ostvariti minimalnu prednost koju Nikola nije uspio stići do kraja borbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR