Hrvatski radio

Radio Pula

Održano otvoreno jedriličarsko prvenstvo Hrvatske

25.04.2022.

11:23

Autor: HRT

OP Klasa Ilca 4

OP Klasa Ilca 4

Foto: Nadan Kosanović/klub Vega / ustupljena fotografija

Proteklog vikenda pulski Jedriličarski klub Vega bio je domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 4. To je prijelazna klasa koja jedriličare i jedriličarke priprema za nastup u olimpijskim klasama ILCA 6 i ILCA 7.

Natjecanje se održalo od petka 22. do nedjelje 24. travnja, a sudjelovao je 41 jedriličar. Kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, tako su osim hrvatskih klubova na prvenstvo došli i susjedni, slovenski klubovi. Ukupno je bilo 14 klubova iz obje države. 


Jedrilo se po slabom i umjerenom vjetru uglavnom južnih smjerova, a odjedreno je svih 9 planiranih jedrenja. Zahtjevnim uvjetima na moru osim vjetra pridonio je i jak morski kurenat koji je jedrilice “gurao” u neželjenom smjeru. U takvim uvjetima najbolje se snašao Slovenac Petar Koprivec, drugoplasirana je bila Splićanka Petra Marendić, a trećeplasirani Puljanin Tristan Tol koji je odnio i titulu prvaka Hrvatske. Drugoplasirani hrvatski jedriličar bio je Tedi Leonardelli, a trećeplasirani Vito Fili.  Svo troje jedriličari su pulske Vege. U ženskoj konkurenciji državna prvakinja je Petra Marendić, odmah iza nje je Nora Gotovac, a Vegovka Lea Rakovac je brončana. U konkurenciji do 16 godina državni prvak je Karlo Ugrin, a državna prvakinja do 16 godina je Porečanka Nika Fornažar.


Nagrade su najboljim jedriličarima podijelili pulski gradonačelnik Filip Zoričić te dopredsjednica Izvršnoga odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza Gea Damjanović.


OP Klasa Ilca 4

OP Klasa Ilca 4

Foto: Nadan Kosanović/Klub Vega / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR