Hrvatski radio

Radio Pula

Ožujak u znaku teniskih turnira u Rovinju i Vrsaru

08.03.2023.

09:57

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / Pixabay

Proljeće je doba za početak sportskih natjecanja na otvorenom, a nezaobilazne teniske destinacije i ovog su ožujka Rovinj i Vrsar. Tako će ljubitelji tenisa imati priliku uživati u brojnim mečevima na tri teniska turnira koja svake godine privlače natjecatelje iz više desetaka država diljem svijeta na turnirima Memorijal Slavoj Greblo, Istarska rivijera i Perin memorijal.

Istarsku tenisku sezonu otvara međunarodni teniski turnir za mlade u dobi do 12 godina Memorijal Slavoj Greblo koji se održava od 10. do 17. ožujka u Vrsaru. Na terenima Maistrinog teniskog centra Petalon, 38. će put zaigrati više od 250 najboljih igrača i igračica iz 25 reprezentacija koji se natječu za osvajanje Tennis Europe bodova prve kategorije. Na turniru najvišeg europskog ranga natjecanja za mlade tenisače kao mladi zaigrali su i neki od naših uspješnih tenisača, poput Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Borne Ćorića.


S odmakom od samo dva dana, na terenima teniskih centara Eden i Villas Rubin započinje Istarska rivijera, ITF-ov turnir u kategoriji Futures koji će od 12. do 19. ožujka u Rovinju okupiti više 120 igrača iz 20 zemalja. Upravo se Istarska rivijera smatra najstarijim, a ujedno i prvim međunarodnim hrvatskim turnirom.


Treći u nizu, Perin memorijal, održava se na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru od 25. ožujka do 2. travnja. Riječ je o međunarodnom juniorskom teniskom turniru za dječake i djevojčice do 18 godina, a ujedno i najvećem teniskom događaju u Hrvatskoj i jednom od svega 15 turnira te vrste u svijetu. Ovogodišnje 38. izdanje Perinog memorijala okupit će više od 250 mladih natjecatelja iz 27 zemalja.


Rovinj i Vrsar domaćini su i brojnih drugih teniskih turnira tijekom cijele godine, zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje. S ukupno 60 terena uz more i u blizini hotelskih kompleksa, turističkih naselja i apartmana te idealnim geografskim položajem i blagom mediteranskom klimom, profesionalni i amaterski tenisači na raspolaganju imaju kvalitetnu sportsku ponudu i vrhunske uvjete za trening.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.