Hrvatski radio

Radio Pula

Polumaraton Plava laguna14. i 15. svibnja

06.03.2022.

13:10

Autor: HRT

Plava laguna polumaraton

Plava laguna polumaraton

Foto: Plava laguna / ustupljena fotografija

Plava Laguna Polumaraton ove će se godine održati 14. i 15. svibnja kada će Poreč ugostiti oko tisuću ljubitelja trčanja. Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. 

U subotu 14. svibnja održat će se 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. U subotu u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Kids Run koje su besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i udaljenosti koje se trče (od 400-1.800 m).


Polumaraton i utrka 10 K se trče u nedjelju 15. svibnja. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16 godina.


- Riječ je o tradicionalnoj rekreativnoj utrci kojima se raduju ljubitelji trčanja iz ovog dijela Europe te želimo i dalje zauzimati posebno mjesto na karti destinacija koje će ljubitelji trčanja obići u proljeće. Težimo svim sudionicima i gostima pružiti zabavan i kvalitetno proveden proljetni dan, a iznad svega osjećaj sigurnosti i opuštenu atmosferu. Vidimo se na Plava Laguna Polumaratonu da zajedno uživamo u druženju i trčanju, jednom od najljepših i sve popularnijih oblika rekreacije. U međuvremenu, iskoristimo dodatno vrijeme za treniranje - rekao je Goran Vrus, direktor utrke.


Prijaviti se može putem poveznice https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton. 


Plava laguna polumaraton

Plava laguna polumaraton

Foto: Plava laguna / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.