Hrvatski radio

Radio Pula

Pohvale organizaciji judo prvenstava u Poreču

26.11.2020.

13:11

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Hrvatski judo savez/ustupljena fotografija

Foto: Hrvatski judo savez/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Dva tjedna nakon završetka jednog od najopsežnijih sportskih projekata u Europi tijekom pandemije u 2020. godini, predstavnici Europske judo unije i Hrvatskog olimpijskog odbora rezimirali su učinjeno s čelnim ljudima Zavoda za javno zdravstveno Istarske županije i civilne zaštite.

U Poreču je od 4. do 6. studenoga održano Europsko judo prvenstvo za juniore, a od 9. do 11. studenoga Europsko judo prvenstva za mlađe seniore. 

Predstavnik Europske judo unije (EJU), sportski direktor Hrvoje Lindi te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), pomoćnik glavnog tajnika za programe sporta na lokalnoj razini Siniša Krajač, sastali su se u Puli s čelnim ljudima Zavoda za javno zdravstveno Istarske županije i civilne zaštite. 

Dodijeljene su plakete zahvale za doprinos sportu, od HOO-a, odnosno judu, od EJU-a. Tema razgovora bili su procesi, epidemiološke mjere i budućnost organizacije velikih natjecanja tijekom pandemije. Od 1587 testiranih osoba, svih koji su ušli u "porečki balon", u kompleksu Plave lagune, bilo je samo osam pozitivnih te 21 osoba koja je stavljena u samoizolaciju.

Voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić istaknula je iznimno zadovoljstvo suradnjom i pristupom Hrvatskog judo saveza, Organizacijskog odbora natjecanja i Europske judo unije: - Na početku smo bili skeptični, ali sa svakim danom, svakim sastankom, pozivom i e-mail porukom, judaši su nam pokazivali kako su digli ljestvicu očekivanja i epidemiološke mjere čak i iznad očekivanog.

S dr. Valić su se složili i voditeljica Službe za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Mirna Vranić Ladavac, te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović- Na ovaj način se može organizirati veliko natjecanje i judo je pokazao put za cijeli sport. 

Načelnik stožera civilne zaštite istarske županije Dino Kozlevac zahvalio je Hrvatskom judo savezu i svim prisutnima na trudu i pohvalio želju da se prije svega zaštiti lokalna zajednica, kao i svi prisutni. 

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini Siniša Krajač rekao je kako je hrvatski judo primjer drugim sportovima, dok je sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi spomenuo da su procedure postavljene u Poreču bila osnova za Europsko judo prvenstvo za seniore u Pragu te da ih preuzimaju i drugi sportovi. 

Zaključeno je kako se i planirani veliki judo projekti za 2021. godinu na ovaj način mogu organizirati te kako je važno da i svi drugi organizatori budu tako otvoreni, pristupačni i kvalitetni u komunikaciji kao što su bili Hrvatski judo savez i Organizacijski odbor natjecanja.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.