Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč: otvoreno 36. seniorsko i 27. juniorsko prvenstvo u Taekwon-Dou

28.04.2022.

11:53

Autor: HRT

 Otvaranje 36. seniorskog i 27. juniorskog prvenstva u Taekwon-Dou

Otvaranje 36. seniorskog i 27. juniorskog prvenstva u Taekwon-Dou

Foto: ITF Taekwon-Do Savez Hrvatske / ustupljena fotografija

Svečanost otvaranja 36. seniorskog i 27. juniorskog prvenstva u Taekwon-Dou održana je jučer u Poreču u sportskoj dvorani Intersport (Plava Laguna), gdje se od danas pa sve do nedjelje 1. svibnja natječe više od 900 natjecatelja iz 28 zemalja.  

Svečanosti su nazočili Paul Weiler, predsjednik Svjetske ITF Taekwon-Do Federacije, Leonardo Oros Duek, predsjednik Europske ITF Takewon-Do Federacije koji je i otvorio natjecanje, Slavko Jereb, predsjednik ITF Taekwon-Do Saveza Hrvatske, domaćin, Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog Taekwon-Do Saveza, Elio Štifanić, dogradonačelnik grada Poreča brojni grand masteri i članovi odbora Europskog ITF Taekwon-Do Saveza.


Nazočni su velikim pljeskom izrazili podršku i dobrodošlicu reprezentaciji Ukrajine koja je na natjecanje stigla sa ženskom reprezentacijom i muškom juniorskom ekipom.


Natjecanju je po broju natjecatelja i broju zemalja sudionica jedno od najvećih sportskih priredbi koja se održala u Republici Hrvatskoj. 


Natjecanje se odvija u izvođenju obveznih sastava, sportskoj borbi, testu snage, specijalnim tehnikama i tradicionalnom sparingu.


Organizator natjecanja je Europska Taekwon-Do Federacija (AETF), dok je domaćin ITF Taekwon-Do Savez Hrvatske.


Prvenstvo se može pratiti uživo putem live stream-a na youtube kanalu CroRinga.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR