Hrvatski radio

Radio Pula

Prekinut niz neuspjeha: Istra 1961 - Cibalia 3 : 2

06.11.2016.

17:39

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra 1961 s rezultatom 3 : 2 pobijedila je vinkovačku Cibaliju u derbiju začelja 15. kola domaćeg nogometnog prvenastva. U blatu i vodi pulskog stadiona Aldo Drosina Puljani su tek nakon trećeg gola a nakon dramatične završnice uspjeli prekinuti negativan niz od šest utakmica bez pobjede.

Na samom otvaranju utakmice pomalo rezervirani domaćinini samo su gledali kako neometan ni od koga na gol šutira  Edi Baša koji je svima htio pokazati da neće imati respoekta prema bivšem klubu na poznatom terenu. Ti promašaji došli su na naplatu u 1o minuti. Borbeni Valentino Stepčić krade loptu na sredini terena te mirno pronalazi Gorana Parackog koji sa nekih 18 metra zakucava loptu u desni doljnji kut nemoćnog vratara Cibalije Mladena Matkovića. Promašaji Georgijeva, Mitrevskog i Solomuna od 22 do 43 minute , prvim euro golom na utakmici nakon loše intervencije domaćih stopera kažnjava Marko Pervan  za 1 : 1 u 46. minuti.

Na otvaranju drugog poluvremena Solomun u 59 minuti iskosa s lijeve strane silovito pogađa gostujućeg vratra Matkovića u grudi. Dvije minute kasnije ista pozicija isti akteri i 2 : 1 za Istru 1961. Sve na početak odnosno na 2 : 2 vraća Matija Mišić koji sa ruba šesnajsterca potpuno sam ima vremena za drugi euro - gol večeri. Ivušić , golman Istre 1961 i ovoga puta bio e samo pokisnuli gledatelj. Nakon toga trener Puljanaq Goran Tomić vuče sjajan potez. Grčevima zaustavljenog Solomona na terenu zamjenjuje poletni i svježi , još uvijek junior Vladimir Burić. Sjajnu  dubinsku loptu na lijevom krilu on pretvara u prodor kojeg rušenjem u šesnajstercu za jedanajsterac  zaustavlja obrana Cibalije. Loptu uzima Stepčić.  Golman Cibalije Matković ga  čita. Na odbijenu loptu stiže Šime Gržan i to je 3 : 2. Sve to razbjesnilo je gostujućeg trenera Stanka Mršića koji poput skakakča u dalj ulazi dobrih 2 - 3 metra na teren u potrazi za pravdom. Sudac Ivan Bebek iz Rijeke na takvu reakciju ima spreman lijek. Udaljava ga sa klupe. U završnom naletu u kojem je praktično sudjelovalo barem 6 - 7 igrača Cibalije Istra 1961 se nekako obranila i do nastavka sezone i gostovanja kod Dinama u Maksimiru vratila mir i pozitivno ozračje. Pobjeda je ponovno vratila Istru 1961 na sredinu ljestvice a Cibaliju gurnula u još dublji ponor borbe za prvoligaški opstanak.       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.