Hrvatski radio

Radio Pula

Proglašeni najbolji sportaši Pule za 2019. godinu

01.12.2020.

13:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše i ekipe s područja Pule za 2019. godinu, priznanje za najbolju sportašicu godine dobila je Iva Damarija iz Autokluba Pula-Rovinj, dok je za najboljeg sportaša proglašen Darijan Živolić iz Boćarskog kluba Pula.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić uručio je posebna priznanja Sportske zajednice Grada Pule za obljetnice klubova i to Rukometnom klubu "Arena Pula" za doprinosu u razvoju rukometa u 50 godina postojanja, Šahovskom klubu "Pula" za doprinos i razvoj šaha u 70 godina postojanja i Auto klubu Pula-Rovinj za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta grada Pule.

- Grad Pula unatoč ovim teškim vremenima i otežanim uvjetima zbog COVIDA 19, zahvaljuje  svima vama koji nižete sportske uspjehe i time potičete naše  najmlađe naraštaje da se bave sportom. Sport je sastavni dio života i nema ljepše stvari nego ulagati u sport i u zdravlje čitave društvene zajednice. Čestitam najboljima i drago mi je što na najljepši mogući način promičete ime našeg grada i duh naših ljudi - rekao je Miletić.

Čestitkama i pohvalama pridružio se i predsjednik Sportske zajednice Pule Milan-Sead Soldatić.

Uslijedila je dodjela priznanja za najperspektivniju sportašicu, kojom je proglašena Lara Kliba iz Judo kluba “Istarski borac“ te za najperspektivnijeg sportaša za kojega je proglašen Robert Klačar iz Judo kluba "Istarski borac". U konkurenciji najboljih ženskih momčadi pobjedu su odnijele članice Ženskog košarkaškog kluba "Pula", dok je u muškoj kategoriji slavio Boćarski klub "Pula". Melisa Osmanović iz Boćarskog kluba "Istrijana" Pula najbolja je sportašica s invaliditetom, a član Boćarskog kluba "Istrijana" Davor Komar najbolji je sportaš.

Nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta grada Pule ove su godine dobili Zdenka Buić, Zvonko Miličević, Milovan Savić, Tedy Widlich i Stevo Dabić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.