Hrvatski radio

Radio Pula

Puljani uspješni na državnom boćarskom prvenstvu

19.09.2022.

11:26

Autor: HRT

Prvenstvo u Požegi - ukupno zlato i bronca

Prvenstvo u Požegi - ukupno zlato i bronca

Foto: Istrijana / ustupljena fotografija

U Požegi je protekloga vikenda održan četvrti,ujedno i posljednji ovogodišnji prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana utakmica, donijelo je uspješne rezultate za članove Istrijane koji su se u Puli vratili okićeni zlatom i broncom popraćenu osvojenim četvrtim mjestom.

Davor Komar bez ijednog je poraza, s pet odigranih utakmica, tri u skupini (14:0,13:0 i 8:1), polufinale 10:0 i u finalu 10:0, osvojio 1. mjesto (zlato).


Zoran Peruško u svojoj kategoriji BC1 s dvije pobjede i dva tijesna poraza, stigao je do četvrtog mjesta. 


Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske, proglašeni su i prvaci Hrvatske.


Sukladno osvojenim bodovima (u četiri ukupno odigrana turnira, osam dana natjecanja) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar po deveti je put osvojio titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji ponovio/osvojio prošlogodišnju broncu.


Komaru je to ujedno i 22.titula prvaka Hrvatske ukupno (9x pojedinačno, 5x uparovima i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena.


Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.


Slijedi KUP Hrvatske u Đakovu, međunarodni turnir u Poljskoj i kao završnica boćarske sezone 2022., Svjetsko prvenstvo u Brazilu sredinom  prosinca, gdje će se natjecati naš paraboćar Davor Komar kao član Hrvatske boćarske reprezentacije.

Požeški trofeji za Istrijanu

Požeški trofeji za Istrijanu

Foto: Istrijana / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.