Hrvatski radio

Radio Pula

Puljanin Matteo Matković pobjednik 32. Kepertovog memorija u Zagrebu

26.10.2021.

16:05

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Matteo Matković/ustupljena fotografija

Foto: Matteo Matković/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Prošlog vikenda na zagrebačkom jezeru Jarun održan je 32. Kepertov memorijal na koji dolaze klubovi iz cijele države s novim timovima. Pulski jedriličari postigli su zapažene rezultate, a poseban uspjeh ostvario je Matteo Matković.

Jedanaestogodišnji Matteo Matković počeo se baviti jedrenjem prošle godine pohađavši zajedno sa svojom braćom blizancima Noelom i Leonom prvo školu jedrenja, a onda i napredni tečaj te je u rujnu prije godinu dana odlučio ostati trenirati u klubu na Bunarini. 

Trener Dario Kliba na početku ove sezone dao mu je prilike zajedriti u Medulinu na Prvenstvu Hrvatske u timskom jedrenju s prvom ekipom Uljanika, koja je na kraju i osvojila zlatnu medalju!
 
Matteo je cijelu godinu jedrio u konkurenciji do 12 godina i ubrzo počeo skupljati pehare u toj kategoriji. Nedostajao mu je još onaj sveukupni. Probio je led prošli vikend u Zagrebu na jezeru Jarun gdje je u konkurenciji od 60 optimista s bodom prednosti došao do svoje prve sveukupne pobjede.
 
U ukupnom poretku bio je bolji od Maria Bratonje iz Opatije, i s jednim prvim, dva druga i jednim 6. mjestom osigurao svoju prvu pobjedu. Treće mjesto otišlo je u Opatiju Luki Smokroviću
 
Sva djeca iz predregatne grupe JK Uljanik, njih 14, su uspjela doći do cilja! Treneri Dario Kliba i Valter Kolić ističu zadovoljstvo postignutim.
 
- Dobili smo nagradu za najmasovniji klub, jer smo u Zagreb vodili petnaestero djece - sve iz predregatne grupe, djeca koja su ovo ljeto završila školu jedrenja i na početku su svoje natjecateljske karijere. Regata na Jarunu posebna je i dobro se prilagođava onime što smo htjeli postići, da svi probiju led i shvate da na regatama nitko ne grize - rekao je Kolić. 
 
Rezultati pulskih najmlađih:
 
13. Leon Matković
14. Noel Matković
21. Luka Blagonić
22. Simon Golubić
23. Rene Curić
33. Matej Golubić
36. Adrian Isanović
39. Jakov Butković
41. Eleonora Vuković
42. Roko Golubić
43. Ivan Paladin
47. Sven Peruško
48. Robert Benčić
56. Lena Mladenović
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.