Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski judaš Dominik Družeta osvojio zlato na Europskom kupu u Dubrovniku

19.10.2021.

16:07

Autor: Tomislav Šikić

Dominik Družeta (Foto: JK Istarski borac/ustupljena fotografija)

Dominik Družeta (Foto: JK Istarski borac/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Član pulskog kluba Istarski borac pokazao se u svom najboljem izdanju nakon dugog kriznog razdoblja pokazavši veliku motivaciju. U vrlo jakoj konkurenciji kategorije do 81 kg nastupilo je 37 natjecatelja.

Dominik je u prvom kolu bio slobodan, da bi svoj nastup započeo borbom protiv Čeha Pavela Šveca. Otpočetka je diktirao ritam borbe i s dva je bacanja u razmaku od malo više od dvije minute ispratio protivnika s borilišta.

U drugome mu je kolu protivnik bio Nijemac Emil Hennebach. Scenarij je bio identičan, dvije kazne za protivnika i dva bacanja okončali su borbu po isteku druge minute.

Jednako odlučno pulski je borac nastavio u četvtrfinalu protiv iznimno kvalitetnog Britanca Daniela Williamsa. Borbu je otvorio poenom već u prvom napadu. Nakon toga Britanac je krenuo rizičnije što je Dominik kaznio kontrabacanjem nakon minute borbe.

Polufinale protiv reprezentativca Srbije Jovana Niškanovića trajalo je vrlo kratko. Dominik je primijenio identičan recept kojim je istog protivnika svladao prošle godine baš u Dubrovniku. Odmah je spustio borbu u parter i gušenjem natjerao protivnika na predaju.

Finalni protivnik Moldavac Catalin Marianni je mogao zaustaviti nalet nezaustavljivog Družete koji nije puno oklijevao i odmah ostvario prednost nožnom tehnikom. Sljedeća dva napada nisu rezultirali poenom, ali naredni je završio visokim letom protivnika za sjajan ipon na kraju jednako sjajnog dana. O Družetinoj dominaciji govori činjenica da kroz 5 borbi proveo na borilištu svega 8 minuta.

Uz Družetu na natjecanju je nastupila i Lara Kliba koja je odradila prvu borbu ispod svojih mogućnosti i završila nastup porazom od Belgijanke Famke De Bruyn.

Nakon natjecanja pulski borci ostaju na pripremama kojima se priključuje i Robert Klačar koji je ovo natjecanje bio prisiljen propustiti zbog lakše operacije kojoj je bio podvrgnut prije dva tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.