Hrvatski radio

Radio Pula

Triatlon "Ironman" dolazi u Hrvatsku

10.06.2022.

12:43

Autor: HRT

Ironman Poreč

Ironman Poreč

Foto: Plava laguna / ustupljena fotografija

Objavljena je trasa Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska. Biciklistička trasa na relaciji Poreč–Funtana-Višnjan duga je 90 km, od kojih se veći dio vozi po Istarskom Ipsilonu. 

- Sve više utrka u svijetu uvodi dijelove biciklističke trase na autocestama, stoga nam je to jako važno da budemo predvodnici novih trendova. Poanta Ironman utrka je nadmašiti samog sebe, vjerujem da će tim Plave Lagune učiniti sve da zavrijedi još i bolje ocjene u organizaciji. Ovo je prvi Ironman 70.3 u našoj organizaciji, nakon dvije uspješne 5150 Triatlon utrke te vjerujem da ćemo pokazati da smo sjajni i u organizaciji duže utrke - ističe direktor utrke Goran Vrus.


Plava Laguna IRONMAN® 70.3® Poreč, Istra- Hrvatska održat će se 16. listopada 2022. godine. Već nekoliko dana prije, od 13. listopada, Poreč će živjeti u duhu triatlonskog sporta, a dan prije samog Ironman 70.3 natjecanja, u subotu, 15. listopada održat će se i IronKids utrka.


Svi sudionici imaju posebne uvjete za smještaj u objektima Plave Lagune, u hotelima koji su tik uz startnu i ciljnu liniju, te koji nuder logistiku i infrastrukturu prilagođenu sportašima te usluge koje su omogućene isključivo za sudionike utrke odnosno njihove obitelji. 


- Nakon dva uspješna izdanja Plava Laguna 5150 Triatlona, koji su od Ironman tima ocijenjeni 19 posto boljom ocjenom od prosjeka Ironmanovih utrka, pred nama je veliki izazov – organizacija 70.3 Ironman utrke! Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 32 milijuna posjeta, a on line zajednica više od 6,4 milijuna followera. Globalno je interes za natjecanjima u sportovima izdržljivosti u velikom porastu. To nam govori da će ovaj event biti veliki promotor Poreča, Istre i Hrvatske. Veliko nam je zadovoljstvo činjenica da se suradnja produbila te da Ironman ekipa ima puno povjerenje da će naš tim sjajno organizirati i 70.3. - kaže Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune, organizatora utrke.


Trasa započinje dionicom plivanja (1.9 km), a sami start je u porečkom Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna. Nastavlja se biciklističkom dionicom (90 km) na releaciji Poreč – Višnjan. Posljednja, trkačka trasa, započinje u Zelena Resortu i vodi do centra starog grada Poreča, preko uvale Saladinka i natrag (21 km).


Ironman 70.3 označava udaljenost u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline – 1.2 milje plivanja, 56 milja bicikliranja te 13.1 milja trčanja (izraženo u km je to 113 ukupno, 1.9 km plivanje, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja). Start i cilj su planirani u Zelena Resortu. Najbolji na Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč osigurati će si i mjesta za Svjetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 koje će se održati u Lahti, Finska 26. – 27.kolovoza 2023.


Ovo natjecanje najbolji sportaši završavaju već unutar 4 sata, dok je vremensko ograničenje utrke 8 sati. Ulaznice su već u prodaji. 

Ironman Poreč 2021

Ironman Poreč 2021

Foto: Plava laguna / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.