Hrvatski radio

Radio Pula

U Barbanu u nedjelju 38. Trka na prstenac

13.08.2013.

14:56

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Barbanu će se u nedjelju održati 38. obnovljena Trka na prstenac – stara konjanička utrka koja svojom posebnošću privlači sve više gostiju. Bogat trodnevni program ovogodišnje trke najavili su na konferenciji za novinare u Puli predsjednik Društva Trka na prstenac Mladen Kancelar i načelnik Općine Barban Denis Kontošić.

Program Trke na prstenac počeo je već jučer kiparskom kolonijom u drvetu Cok koja će u petak na dan podizanja zastave Trke na prstenac javnosti predstaviti tri skulpture.

U četvrtak u konobi Teran na cesti Pula – Barban održat će se večer pjenušca. I ove godine birana vina ponudit će servirana uz autohtona istarska jela. U vinskoj čaši ponovno se želi uspješno spojiti tradicija, enologija i viteštvo. Da se dobra najava manifestacije isplati potvrdio nam je i načelnik Općine Barban Denis KontošićTradicionalno bogati sportski program već u petak donosi turnir u briškuli i trešeti.

U subotu prvi puta u povijesti Barbana 50 učenika upravljajući uz pomoć računala robotima pokušat će pogoditi prstenac. Tradicija se nastavlja turnirom u pljočkanju, nogometnim turnirom te Trkom na prstenac koja više nije odlučujuća za izbor 16 konjanika.

U nedjelju od 17 sati start će imati i 38. Trka na prstenac. Titulu lanjskog prvaka brani Samuel Štoković. Toni Uravić slavio je u Trci za viticu.

Ulaz na zabavno-gastronomsku-sportsku manifestaciju Trka na prstenac od petka do nedjelje je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.