Hrvatski radio

Radio Pula

U Poreču otvoren novi nogometni kampus

24.02.2022.

13:09

Autor: HRT

Kampus Poreč

Kampus Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Nogometni kamp" Jadran Poreč“ svečano je otvoren u Poreču u sportskoj zoni Žatika. Radi se o investiciji Grada Poreča u iznosu od 13 milijuna kuna, a gradnju je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta sa 600.000 kuna, dok je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo zemljište. 

Nogometni će kamp služiti za trenažne/školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta NK "Jadran Poreč“, te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu. Površina nogometnog terena iznosi 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih, a opremljen je i tribinama s 300 sjedećih mjesta, reflektorima, šest modularnih objekata (svlačionice, sanitarni čvorovi, klupske i sudačke prostorije), kao i novim terenom s umjetnom travom zadnje generacije, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA. 


Kako je rekao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, radi se o najvećem ulaganju u sportu u Poreču u ovoj godini, zahvalivši se svima uključenima u projekt. 


Državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak rekao je kako nema baš puno primjera da gradovi znaju prepoznati sve koristi sporta, za koji je potrebna infrastruktura. 


Predsjednik NK "Jadran Poreč“ Aleksandar Ribarić rekao je kako se ne mogu svi projekti nazvati generacijskima, ali da je kampus upravo jedan takav projekt jer je veliki novi veliki korak za život nogometa u Poreču. Prisjetivši se svih uspomena koje su starije generacije iskusile na Starom Jadranu, napomenuo je da su uvjeti na novom kampu kudikamo bolji te da ćemo na novom igralištu imati priliku gledati nove Šurane, Bonace, Ereize, Dujaniće i Sumiće.


Nadovezao se predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković, koji je rekao da će ovaj teren sigurno stvoriti i nove Beličke, Fatorići, Bodetići i drugi te da NK "Jadran Poreč“ zaslužuje ovakvo ulaganje zbog svoje brojnosti i značaja za zajednicu.


Koliko ovaj projekt znači školi nogometa, koja će biti primarni korisnik novog kampa, rekao je voditelj Marko Kepčija.


Kamp je otvoren rezanjem vrpce koju su pridržavali najmlađi uzrasti NK "Jadran Poreč“, dok je navijačkom koreografijom i bakljama u boji gradskog kluba dodatno obogatila navijačka skupina Šajete.


Nakon otvorenja odigrane su utakmice mlađih uzrasta, dok su slavlje utakmicom zatvorili veterani koji su ujedno i prvaci Hrvatske u nogometu i od ove nedjelje četvrti u državi u malom nogometu.


Otvorenje kampusa Poreč

Otvorenje kampusa Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.