Hrvatski radio

Radio Pula

Započeo nogometni turnir ArenaCup 2021.

11.01.2021.

17:35

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Na nogometnim terenima sportskog centra Arena Hospitality Grupe u Medulinu u nedjelju 10. siječnja započeo je 7. ArenaCup koji će trajati do 16. siječnja. Turnir je organiziran u smanjenom obujmu tako da se na njemu nadmeću samo četiri momčadi, a utakmice se igraju bez gledatelja.

Gotovo do posljednjeg trenutka bilo je neizvjesno hoće li se tradicionalni turnir održati, ali u dogovoru s regionalnim Stožerom civilne zaštite odlučeno je da se održi uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera. 

U ovom trenutku na rivijeri Medulin boravi 420 gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Dio ih je u privatnom smještaju, dio u hotelima, a dio u kampu. U hotelu "Belvedere" na pripremama su još dva kluba. Prošloga tjedna održan je godišnji seminar  licenciranih sudaca HNL-a, a bilo ih je stotinu. U Medulinu je na pripremama i olimpijska pobjednica Sandra Perković sa svojim trenerom. 

- Turistička godina pred nama bit će još zahtjevnija nego lanjska, jer je u Europi kao i diljem svijeta počelo je cijepljenje protiv COVID-a, što u turističku arenu vraća sve naše stare konkurente i borba za turiste bit će velika. Možemo reći da smo zadovoljni ovogodišnjim početkom s obzirom na situaciju - rekao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

- Prema Thompsonovim istraživanjima koja se provode cijeli niz godina osobna sigurnost na turističkoj destinaciji, odnosno u Hrvatskoj, bila je 2010. na petom, 2013. na četvrtom, 2017. godine na trećem mjestu, a očekuje se da će osobna sigurnost na temelju koje će gosti birati mjesto za svoj odmor biti na prvom ili drugom mjestu.  Zato će i ove sezone, turisti putovati u sigurne destinacije -dodao je. 

Ovogodišnji ArenaCup, čiji je organizator Turistička zajednica općine Medulin organiziran je tako da će svaki klub odigrati tri utakmice. Na turniru se nadmeću NK ISTRA 1961 PULA, NK LOKOMOTIVA ZAGREB, HNK ŠIBENIK i NK MEĐIMURJE ČAKOVEC. Tradicionalno, turnir se održava tijekom pripremnog ciklusa momčadi za predstojeći proljetni dio sezone te će pored utakmica iz službenog programa turnira momčadi odrađivati i niz pripremnih treninga.

Pored klubova na turniru, Medulin je za nogometne pripreme odabralo još nekoliko drugih hrvatskih prvoligaša.  

HNS-ov koordinator za natjecanja Neven Šprajcer kazao je kako unatoč smanjenom broju momčadi turnir odličan i kvalitetan, jer na njemu igraju tri prvoligaša i jedan klub iz druge nogometne lige.

U Medulinu najavljuju održavanje još jednog tradicionalnog nogometnog druženja. Radi se o Medulin Cupu koji će biti održan od 28. siječnja do 7. veljače.

 

 

Enco Crnobori (Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija)

Enco Crnobori (Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.